Index Vakbarát Hírportál

Rendőrautó előtt cikázott egy sietős békéscsabai sofőr

2023. december 5., kedd 19:03

Veszélyes manőversorozatot hajtott végre egy békéscsabai sofőr pénteken. Az autós alig száz méteren belül ötször váltott sávot.

Gyorsabban akart előrejutni, így alig száz méteren belül ötször váltott sávot egy autós Békéscsabán, a Széchenyi utcában. A manőversorozatot december 1-jén délután rögzítette egy egy rendőrautó kamerája – ismertette a police.hu.

Az autó egy párhuzamos közlekedésre kialakított szakaszon cikázott, ahol sűrű volt a forgalom és lassan haladtak az autók.

Az esetről egy videót is megosztott a rendőrség, amelyen jól látható, hogy a férfi többször úgy ment be a mellette haladó járművek közé, hogy a követési távolságot foglalta el.

Mint írták, aki a sofőr elé beférkőzött, annak valószínűleg lassítania kellett azért, hogy újra biztonságos távolságban legyen az előtte haladótól.

A szabályos közlekedés fontosságára figyelmeztet a rendőrség

A KRESZ szerint ha a forgalmi sávokban összefüggő járműoszlop alakul ki, csak akkor szabad sávot váltani, ha a gépkocsivezető bekanyarodásra vagy megállásra készül – jelezte felhívásában a rendőrség.

Kérik, hogy az autósok úgy hajtsanak, hogy kiszámítható legyen a mozgásuk, emellett szabályosan és türelmesen vezessenek.

Megjegyezték, hogy az ünnepek közeledtével egyre sűrűbben alakulhatnak ki hasonló helyzetek. A forgalom olyan pontokon is feltorlódhat, lassulhat, ahol a hétköznapokon akadálytalanul lehet haladni.

Rovatok