Index Vakbarát Hírportál

Halálos lakástűz volt Kállón

2023. december 6., szerda 09:31

Kigyulladt egy családi ház melléképülete a Nógrád vármegyei Kállón, a tűzoltók oltás közben egy középkorú férfi összeégett holttestét találták meg.

Hajnali negyed négykor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére, amely szerint kigyulladt egy épület Nógrád vármegyében, Kállón – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írták, a Rákóczi úton lévő családi ház ötvenhat négyzetméteres, lakóhelyiségként és tárolóként is szolgáló, különálló melléképülete égett teljes terjedelmében. Az esethez három járművel kilenc tűzoltó vonult.

A lángok a főépületre nem terjedtek át, a melléképület teteje viszont teljesen megsemmisült, tűzoltás közben be is omlott. Az egységek a lángokat fél óra alatt megfékezték, a munkálatok közben egy középkorú férfi összeégett holttestét találták meg.

A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít – tették hozzá.

Tavaly decemberben naponta átlagosan huszonnégy otthon gyulladt ki, vagyis minden órára jutott egy lakástűz. A tragédiák és nagyobb tüzek megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt beszerezni, akár karácsonyi ajándékként – áll a közleményben.

Rovatok