Index Vakbarát Hírportál

Orbán Balázs tiltakozik, Nagy Márton válogat, Orbán Viktor puncsot emleget

2023. december 6., szerda 18:02

Orbán Viktor napok óta gyártja a könnyed, karácsonyi témájú online tartalmait. A miniszterelnök újabb videót posztolt, melyben annak járt utána, hogy a kormánypárti politikusok körében melyik a legnépszerűbb szaloncukor.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor december 5-én este Mikulás-sapkával a vállán üzente meg a követőinek:

Éjjel érkezem.

A miniszterelnök minden bizonnyal azért fogalmazott egyes szám első személyben, mert nem sokkal előtte egy TikTok-videóban bevallotta: kamaszként fizetett Mikulás volt egy fehérvári áruházban.

A kormányfő nem sokkal később újabb karácsonyi tartalommal jelentkezett, ebben a TikTok-videóban pedig már más kormánytagok is feltűntek.

És neked melyik a kedvenc szaloncukrod?

– tette fel a kérdést Orbán Viktor, melyre ő maga is választ adott. Mint kiderült, a miniszterelnöknek a puncsos a kedvence, vagy a „puncsszerű”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a marcipánost kedveli, csakúgy, mint Szalay-Bobrovniczky Kristóf hondvédelmi miniszter és Tuzson Bence igazságügyi miniszter. Bóka Jánosnak sincs ellenére a marcipános, de csak akkor, ha baracklekvár is van benne.

Csák János kulturális és innovációs miniszter és Szentkirályi Alexandra a zselés mellett tette le a voksát, a kormányszóvivő szerint ez a kérdés „egyértelmű”.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek a kókuszos a kedvence, Nagy Márton ugyanakkor csak nehezen tudott dönteni, végül a zseléset és a marcipánosat is bemondta. A kérdés a miniszterelnök politikai igazgatójának, Orbán Balázsnak volt a legkönnyebb, ő ugyanis egyik szaloncukrot sem szereti.

Az Index a tavalyi adventi időszakban több szaloncukrot is tesztelt, a kóstolóról készült összefoglalónkat itt érheti el.

Rovatok