Index Vakbarát Hírportál

Változnak a menetrendek a Volánnál

2023. december 6., szerda 13:16

December 10-től a Volánbusz számos módosítást és korrekciót vezet be országszerte járataik menetrendjébe. A változtatásokra elsősorban azért volt szükség, hogy kiszolgálják az utasok igényeit, hogy a munkába és az iskolába járás lehetőségeit javítsák, valamint hogy összehangolják a vasúti és az autóbuszos kiszolgálást.

Változnak a Volánbusz-menetrendek december 10-től. Bővítik és javítják az eljutási és a vasúti átszállási lehetőségeket, valamint a hétvégi időszakban tapasztalható utazási igény megfelelő kiszolgálása érdekében az országos járataikon változtatnak a menetrendeken.

A Volánbusz kismértékben tovább bővíti, javítja az eljutási lehetőségeket elsősorban a hivatásforgalmi utazási igények teljesítése, a járásközpontokban lévő munkahelyek, oktatási intézmények, egészségügyi központok, illetve kormányablakok kedvezőbb elérhetősége érdekében. Több vonal is érintett a változásban.

Vasúti átszállási lehetőségek javítása és bővítése érdekében az alábbi intézkedések lépnek majd érvénybe:

Változások a hétvégi menetrendekben

Veszprém és Győr között új járatpár közlekedik jellemzően péntekenként Veszprémből Győrbe 9:30-kor, illetve Győrből Veszprémbe 12:40-kor, valamint jellemzően vasárnapokon Veszprémből Győrbe 16:30-kor, illetve Győrből Veszprémbe 17:40-kor.

A Győr–Székesfehérvár–Szekszárd–Pécs autóbuszvonalon jellemzően vasárnaponként a 12:30-kor induló Pécs–Székesfehérvár viszonylatú járat Győrig közlekedik.

Jellemzően vasárnapi napokon a délutáni időszakban új járat közlekedik Budapestre,

Makóról 15:40-kor, Hódmezővásárhelyről 16:25-kor, Szentesről 17:00-kor, Csongrádról 17:15-kor.

A Pécs–Baja–Szeged útvonalon a tanév tartama alatti hétvégi időszakban több járat indul, valamint jellemzően péntekenként és vasárnaponként Pécs–Baja között több járat közlekedik az M6-os autópályán a kedvezőbb eljutási lehetőségek biztosítása érdekében.

Budapest helyett Érden lesz a végállomás

A 705 Budapest–Százhalombatta–Ercsi–Adony autóbuszvonal járatai esetében a menetrendi kínálat módosul. A járatok közlekedtetése a hivatásforgalmi időszakra korlátozódik, Budapest helyett érdi végállomással. Ezzel egyidejűleg az 1120 Budapest–Ercsi–Adony–Dunaújváros autóbuszvonalon is kismértékben módosított menetrend lép életbe, a vonalon napszaktól függően 20, 30, illetve 60 perces követési időkkel, illetve minimális mértékű menetidő-korrekcióval.

A módosítások részleteiről a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni.

Rovatok