Index Vakbarát Hírportál

Nem érti az expolgármester, hová lettek a fővárosi hókotrók

2023. december 6., szerda 21:57

Nehézkes a közlekedés a havazás miatt a fővárosban, ez pedig több politikusnak is szemet szúrt. Vannak, akik a hókotrók hiányában látják a problémát. Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője Karácsony Gergelynek szegezte a kérdést, amitől a problémá megoldását várja.

Az időjárás semmit nem kímél, a hó befedte az országot, és egyre nagyobb káoszt okoz az utakon. A BKK közlése szerint a havazás miatt több helyen is fennakadások nehezítik a közlekedést a fővárosban. Így:

A fennakadások többek számára is nehézséget okoztak, még Vitézy Dávidnak is, akinek az Egyenes beszéd műsorában volt jelenése.

A jelenlegi helyzetben Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője, Újpest korábbi polgármestere is hangot adott értetlenségének, és feltette a nagy kérdést: hová tűntek a hókotrók? A politikus közösségi oldalán közzétett bejegyzéséhez képet is csatolt szemléltetésként a korábbi hírekről.

A változás szembetűnő lehet: egy 2012. novemberében írt cikk szerint száz jármű segítette az utak tisztítását a téli időszakban, a Magyar Narancs 2023. novemberi cikkében 47 erre alkalmas gépről írnak Karácsony Gergely főpolgármesterre hivatkozva. Idén december elején azonban az énbudapestem.hu, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata működtet, több mint hatvan járműről írt.

A választ Wintermantel minden bizonnyal Karácsony Gergelytől várja, ugyanis kommentben meg is jelölte a városvezetőt.

A fővárosban tavaly is felmerültek problémák a hókotrással kapcsolatban, erről ide kattintva olvashatnak bővebben

Rovatok