Index Vakbarát Hírportál

Átmeneti otthonokban élők számára gyűjtenek adományt

2023. december 7., csütörtök 17:49

A támogatásokat két intézmény lakóira fordítanák, Nyíregyházán a játszóteret újítaná fel, a gödöllői otthonban élők jövő évi nyaralását finanszírozná ebből az evangélikus egyház.

A tájékoztatás szerint az adományokkal a gödöllői Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek jövő évi nyaralását és a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthona játszóterének felújítását lehet támogatni.

Az evangélikus egyház közleményében azt írták: lakhatási problémák, családon belüli bántalmazás vagy egyéb konfliktus, válsághelyzet is lehet az oka annak, hogy családok vagy gyermekeiket egyedül nevelő szülők átmeneti otthonban keresnek menedéket. A lakóiknak nemcsak fedelet adnak, lelki, jogi és szociális segítséget is nyújtanak – idézi az MTI.

Céljuk a hozzájuk fordulók társadalmi integrációjának elősegítése, hogy az ellátottak a sorsukat saját kezükbe véve képesek legyenek tanulmányaik folytatására, munkahelykeresésre és munkavállalásra, lakásproblémájuk megoldására és a felelős szülői magatartásra – olvasható a közleményben.

Rovatok