Index Vakbarát Hírportál

Két és fél évre ítéltek egy férfit, aki 70 millió forintot lopott egy pénzszállítóból Budapesten

2023. december 7., csütörtök 11:36

Két és fél év börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy külföldi állampolgárt, aki 2022 áprilisában egy társával együtt több mint 70 millió forintnak megfelelő összegű valutát és aranyat lopott el egy XIV. kerületi benzinkúton tankoló pénzszállító autóból – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádlott ismeretlen társával előre megtervezte, hogy a pénzszállítótól készpénzt és befektetési aranyat lop el. 

A pénzszállító sofőrje az üzletből észlelte, hogy egy férfi kivesz egy táskát az autójából, ezért kiszaladt, és próbálta megfékezni a tolvajokat, de ők elhajtottak a helyszínről.

Az elkövetők ezután a XIII. kerületbe mentek, ahol a férfi átszállt egy másik gépkocsiba, amelybe a zsákmány egy részét is átrakodták, majd a hegyeshalmi határátkelőhely felé kísérelték meg elhagyni az országot. A rendőrök azonban még az autópályán elfogták őket.

A bíróság által megtartott előkészítő ülésen a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Erre tekintettel a bíróság a férfit bűnösnek mondta ki, és 2 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről.

Rovatok