Index Vakbarát Hírportál

Baleset miatt lezárták az M8-as autópályát Dunaújváros közelében

2023. december 10., vasárnap 11:58

Keresztbe fordult egy kamion az M8-as autópályán, Kisapostagnál vasárnap reggel. A jármű eltorlaszolja a Fejér vármegyébe vezető hidat, emiatt áll a forgalom.

Bejelentés érkezett a rendőrségre vasárnap reggel 7 óra 30 perc körül, hogy az M8-as autópálya 78-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon egy tehergépkocsi keresztbe fordult. A jármű teljes szélességében elzárja az M6-os autópálya irányába vezető utat – írja a police.hu.

A rendőrség arra kéri a Bács-Kiskun vármegye felől érkezőket, hogy az 52-es számú főúton, Dunaföldvárnál keljenek át a Dunán.

A jármű saját erejéből nem tud továbbmenni. A tűzoltók tűzoltódaru segítségével elkezdték a forgalmi akadály megszüntetését – ismertette a katasztrófavédelem.

Szintén forgalmi akadályra kell számítani a 83-as főúton, Győrszemere közelében. Vasárnap délelőtt a belső szalagkorlátnak ütközött egy autó. A győrszemerei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, amelynek kitört az első kereke. A baleset helyszínére a győri hivatásos tűzoltók is megérkeztek – számolt be a katasztrófavédelem.

Az Útinform jelzése szerint forgalomkorlátozás van érvényben vasárnap estig az M30-as autópályán a 30-as és a 40-es kilométer között. Az érintett útszakaszon mindkét irányban pályazárat vezettek be, mert egy meghibásodott portálszerkezet bontását végzik. Kerülni Miskolc és Szikszó között a 3-as főúton lehet – tették hozzá.

Rovatok