Index Vakbarát Hírportál

Még mindig keresik az M1-esen történt tömegszerencsétlenség felelősét

2023. december 10., vasárnap 06:36

Március közepén brutális tömegszerencsétlenség történt az M1-es autópályán. Autók és kamionok másodpercek alatt törtek rommá, egy ember életét vesztette, felelőse a történteknek azonban továbbra sincs.

Közel kilenc hónapja már, hogy porátfúvás miatt egy pillanatra olyannyira megromlottak a látási viszonyok az M1-es autópálya Pest vármegyei szakaszán, hogy egymás után futottak egymásba és törtek össze az autók. Menekülés nem volt az áldatlan állapotok elől, a hatóságok napokon keresztül takarították a baleset nyomait a sztrádáról. Eközben a pályafenntartónál is belső vizsgálat indult, a rendőrség pedig közúti baleset okozása miatt indított eljárást. 

A nyomozás jelenleg is folyik – egyelőre ismeretlen tettes ellen –, kollégáim továbbra is szakértők bevonásával vizsgálják a körülményeket 

– írta megkeresésünkre az illetékes kapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka. 

A szakembereknek van miből dolgozniuk, ugyanis a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban kifejezetten a balesettel kapcsolatban létrehozott egy e-mail címet, ahova várják a lakosság felvételeit a tragédiával kapcsolatban.

Eddig 138 jelzés érkezett be az egyenruhásokhoz, ezek között van videó, fénykép, de egyéb információk is.

Mint ismeretes, március 11-én az M1-es autópályán harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött a Budapestről Győr felé vezető oldalon. Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, és egy 44 éves férfi, N. Ádám meghalt – összeégett holtestét egy autó alatt találták meg. Őt csak az igazolványa alapján lehetett azonosítani.

A JÁRMŰVEK KÖZÜL TIZENKILENC SZEMÉLYAUTÓ, EGY KISTEHERAUTÓ ÉS EGY KAMION GYULLADT KI. MINT ARRÓL KORÁBBAN BESZÁMOLTUNK, A TÖMEGSZERENCSÉTLENSÉGET MEGELŐZŐEN MÁR VOLT EGY BALESET A TÉRSÉGBEN, AHOVÁ A KATASZTRÓFAVÉDELEM ÉS A RENDŐRSÉG IS KISZÁLLT.

Bár már akkor tudni lehetett, hogy a porátfúvás miatt balesetveszélyes a közlekedés, a hatóságok nem korlátozták a forgalmat.

Az M1-esen történt baleset a magyar biztosítóknak is a legbonyolultabb ügye lehet, a kár több mint 360 millió forintra rúg.

Rovatok