Index Vakbarát Hírportál

Máris felforgatta a havazás a győri fővonalon a vasúti közlekedést

2023. december 10., vasárnap 09:20

Épp hogy újra két vágányon járnak a vonatok a MÁV győri fővonalán három hónapnyi felújítási munkálatok végére érve, máris megnövekedett menetidőkkel és késő vonatokkal kell számolni a havazás miatt.

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás – közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Almásfüzitő térségében, Komárom és Tatabánya, valamint Budaörs és Szárliget között az intenzív havazás váltóállítási gondokat okoz. Emiatt 

győri vasúti fővonalon vasárnaptól indult újra a forgalom az elmúlt három hónapban zajlott vágányfelújítási munkálatok után. December 10-től ismét két vágányon járnak a vonatok az 1-es fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. A MÁV az újraindítás bejelentésekor az írta, hogy az adventi és az ünnepi időszakban mindenki a megszokott módon utazhat a szeretteihez, mehet dolgozni vagy iskolába. 

Leváltotta az ónos esőt a havazás

Míg a kora délelőtti órákban a nyugat felé mozgó, több hullámban érkező csapadékzónából főként ónos esővel kellett számolni, addig mostanra az ország északi, északkeleti felén megkezdődött havazás. A nap folyamán egyre inkább az Északi-középhegység térségére korlátozódik majd a csapadék.

Az ország egyes részein havas esőre válthat a csapadék, másutt csaknem 3 centiméteres hóréteg alakulhat ki, a magasabban fekvő helyeken akár az 5 centimétert is meghaladhatja a friss hóréteg. Az Észak-Dunántúl magasabban fekvő helyein hordhatja is a havat az időnként élénk, erős szél. Délután a front mögött, nyugaton szakadozhat a felhőzet, ott némi napsütésre is van esély. A  csúcsérték döntően mínusz 1 és 3 fok között várható, de északnyugaton ennél enyhébb is lehet az idő.

Jelenleg már csak Tolna vármegyében figyelmeztetnek ónos esőre, itt citromsárga riasztás van érvényben. 

Balesetek, kidőlt fák

Az Útinform hírei szerint sok balesetet okozott a reggeli időjárás, van, ahol kidőlt fák akadályozzák a közlekedést:

Rovatok