Index Vakbarát Hírportál

Bíróságra ment Czeglédy Csaba

2023. december 11., hétfő 18:58

A Kecskeméti Járásbíróságon hétfőn kezdődött az a per, mely több szállal kötődik a Czeglédy Csaba ellen folyamatban lévő ügyhöz, melyben költségvetési csalással vádolják az ügyvédet, aki most az ügy érdekeltjeként volt jelen a tárgyaláson.

A hétfőn kezdődött perben egy sümegi férfit és élettársát hamis vád és más bűncselekmények miatt vádolják. A vádirat szerint N. Szabolcs több valótlan állítást tett a Czeglédy Csaba ellen zajló perhez kapcsolódóan – írja a hiros.hu.

A beadványban a férfi azt állította, hogy a büntetőügy két gyanúsítottja – K. Norbert és M. Zoltán – a házi őrizetük meghosszabbítása előtt Németországba mentek, hogy kivonják magukat az eljárás alól, de a vád szerint azt valótlanul tartalmazza a beadvány, hogy a szökéshez a fenti büntetőügy másik gyanúsítottja 5-5 millió forint összegben nyújtott támogatást.

A sümegi férfi azt is állította, hogy a szökéshez a szükséges okiratokat már előkészítették, és több dolog is rendelkezésére állt. A beadványok szerint a szökést segítő férfi mindezzel azt szerette volna elérni, hogy a két gyanúsított ne tegyen vallomást, illetve vonja vissza a már megtett vallomását.

A bejelentésben tett tényállításokat a Csongrád Megyei Főügyészség alkalmasnak találta közokirat-hamisítás bűntette, közokirat-hamisítás előkészületének vétsége, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette gyanújának megállapítására, és intézkedett a nyomozás lefolytatása iránt.

Később azonban a nyomozó hatóság az így indult eljárást megszüntette, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése.

A nyomozó hatóság kétszer is házkutatást tartott a vádlottak lakóhelyén, majd kihallgatás is történt. A második vádlott élettársa, S. Nikolett erről tudomást szerezve valótlanul állította, hogy a párjának terhére rótt bűncselekményeket ő követte el.

A hétfői (2023. december 11.) tárgyaláson S. Nikolett továbbra is azt állította, hogy a beadványt ő írta és ő küldte el az élettársa tudta nélkül. A beismerés ellenére folytatódni fog a tárgyalás, ugyanis az ügyészség álláspontja szerint a nő hazudik, mivel olyan információk szerepeltek ebben a bizonyos beadványban, melyekről csupán párja tudhatott.

K. Norbert Czeglédy Csaba tavaly novemberi tárgyalásán terhelő vallomást tett az ügyvédre és több volt munkatársára. A Pannon Humán Szerviz Kft. generál alvállalkozás volt tulajdonosa novemberben hamis tanúzásra való felbujtásra utalt. Az akkori tárgyaláson a koronatanú elmondta, hogy voltak olyan nyilatkozatai a NAV-os vizsgálatoknál, amelyekre felkészítette őt Czeglédy, valamint volt olyan papír is, amin nem az ő aláírása szerepel, hanem az ügyvédjéé.

(Borítókép: Czeglédy Csaba 2019. április 12-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok