Index Vakbarát Hírportál

Vona Gábor vitára hívta Gyurcsány Ferencet

2023. december 11., hétfő 17:51

Vitára hívta Vona Gábor, a Második Reformkor Párt elnöke Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét egy videós üzenetben. Szerinte értelmes és konstruktív párbeszédet kell folytatniuk, és ehhez a legalkalmasabb helyszín a DK TV lenne.

Nagyon régóta kerülgetjük egymást, csaknem 20 éve – kezdte Vona Gábor, a Második Reformkor Párt elnöke a Gyurcsány Ferencnek címzett videós üzenetét Facebookon. 

Vona a bejegyzésében vitára hívja Gyurcsány Ferencet, mert szerinte nagyon fontos év következik: európai parlamenti és önkormányzati választás is lesz. A pártelnök még arra is javaslatot tett, hogy hol tartsák meg a vitát: szerinte a legalkalmasabb fórum erre a DK TV lehet. 

A DK és a 2RK versenytársak lesznek

– hangsúlyozza Vona a felvételen, bár szerinte az önkormányzati választáson direktben mégsem lesznek ellenfelek, mert az ő álláspontja az, hogy az önkormányzatokban egyáltalán ne is legyenek pártok, erről még online népszavazást is tartanak a héten. 

Nagyon nagy szüksége van Magyarországnak a konstruktív vitára

– szögezte le, majd hozzátette, hogy jelenleg ő és Gyurcsány állnak pártelnökökként a legtávolabb egymástól és a legkevesebb dologban ők értenek egyet. 

Vona szerint meg kell mutatniuk Gyurcsánnyal, hogy még ilyen távoli pozíciókból is lehet értelmes és konstruktív vitát folytatni. 

Addig pedig áldott karácsonyt kívánok

– búcsúzott Gyurcsány Ferenctől. 

Rovatok