Index Vakbarát Hírportál

Csődeljárást kezdeményez maga ellen a Styl

2023. december 12., kedd 08:04

A szombathelyi Styl ruhaipari cég csődeljárást kezdeményez maga ellen az elkövetkező napokban, miután az MVM áramszolgáltató kikapcsolta az áramot, majd a gyárban az aggregátort is lekapcsolták és leállt a termelés. Az elmaradt fizetésekkel kapcsolatban az igazgató azt mondta, hogy azon van, hogy a dolgozók megkapják a bérüket.

Csődeljárást kezdeményez maga ellen a szombathelyi Styl – írja a Nyugat.hu. A lap több dolgozóval is beszélt, akik elmondták, hogy a vezetőség szerdára ígért nekik bővebb tájékoztatást.

A gyárban jelenleg sincs termelés, mivel lekapcsolták az aggregátort, miután az MVM kikapcsolta az áramot, és hónapokon át az aggregátorról működtek a gépek, valamint a fűtést is ennek segítségével próbálták megoldani.

Utóbbit a dolgozók szerint nem sok sikerrel, mivel volt, hogy 10 fokban dolgoztak. Ugyanakkor ezt Radics Tibor igazgató cáfolta, szerinte 17-18 fok volt a hőmérséklet.

A cég az októberi fizetés egy részével és a teljes novemberi fizetéssel tartozik az alkalmazottaknak.

Az igazgató ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy vannak nehézségeik, de azt gondolja, hogy „a dolgozóknak meg kellett volna érteni, ha nem gyártják le a megrendelést, akkor nem lesz pénz, és nem tudunk fizetést adni”.

Most nem lesz termelés, de erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy valamilyen módon helyrehozzam ezt a nagyon nehéz helyzetet, amibe kerültünk. Azon vagyok, hogy a dolgozók megkapják a fizetésüket

– mondta az igazgató. Hozzátette, hogy próbálnak az MVM-mel is megegyezni, de ez kevés, és szükségük lenne az állam vagy az önkormányzat segítségére.

Meg is kerestem az önkormányzatot, de tudjuk, hogy ők is nehéz helyzetben vannak, nemleges választ kaptam. Hende Csaba országgyűlési képviselőig már nem jutottam el

– mondta Radics. Kiemelte azt is, hogy eddig nem kaptak támogatást az államtól és az önkormányzattól sem, és szeretné, ha valaki melléjük állna.

Rovatok