Index Vakbarát Hírportál

Így büntette volna meg a bíróság azt a borsodi tanárt, aki a hajánál fogva rakta ki a diákját az óráról

2023. december 13., szerda 17:02

Idén áprilisban egy borsodi iskola pedagógusa a hajánál fogva próbálta meg kipenderíteni a diákját a tanteremből. A nem mindennapi történést videóra vették, később rendőrségi eljárás indult a tanárral szemben.

Lezárult a nyomozás abban a bántalmazási ügyben, amelyről elsőként az Index számolt be. Egy videó került fel az internetre, amin egy borsodi általános iskolában egy tanárnő a hajánál fogva próbálta meg kipenderíteni diákját a tanteremből. 

A felvételen jól látszik, ahogy a lány hangos kiabálása ellenére az oktató végül már két kézzel ragadja meg a haját, hogy odébb vigye. Eközben a teremben ülő többi tanuló némán nézi a jelenetet. 

Nem tudni, mi vezethetett odáig, hogy a tanárnő ezt a módszert alkalmazza. A Tények információi szerint először a 13 éves diáklány kezdte el szidalmazni oktatóját, ami a későbbiekben fizikai bántalmazással végződött. 

A történtekkel kapcsolatban akkor az illetékes rendőrkapitányság a megkeresésünkre úgy válaszolt, hogy kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult eljárás az ügyben. Nemrég azonban lezárult a nyomozás, és a bíróság megrovásban részesítette volna a pedagógust, a tárgyalást ebben az esetben mellőzte volna.

A büntetővégzés még nem jogerős, mert az ügyészség azzal szemben –  a bíróság által alkalmazott megrovás helyett pénzbüntetés kiszabása érdekében – tárgyalás tartását indítványozta

– válaszolta megkeresésünkre Barkó Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette, hogy a bűncselekmény bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntettére változott a nyomozás ideje alatt.

Rovatok