Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is marad a borongós idő és a rengeteg csapadék

2023. december 13., szerda 06:32

Szerdán országszerte több hullámban várható kiadós mennyiségű eső, de a légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 4 és 10 fok között lesz, de az északi területeken ennél hűvösebb is lehet.

Szerdán nyugat, délnyugat felől felhőzetnövekedés kezdődik, majd beborul az ég. Napközben egyre nagyobb területen várható csapadék, az ország legnagyobb részén kiadós mennyiségre van kilátás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, de északkeleten akár fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható.

Az orvosmeteorológia szerint kettős fronthatás terheli majd szerdán szervezetünket. Sokaknál fejfájás, koncentrációs zavar és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat eső miatt figyelmeztetést adott ki az alábbi vármegyékre:

Az alábbi vármegyékben pedig szintén eső miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben:

Csütörtökön már elvonulnak a felhők, és többfelé várható napos idő. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon azonban még lehet eső és zápor. Napközben 4 és 10 fok között lesz a hőmérséklet – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok