Index Vakbarát Hírportál

Egy 28 éves nő olyan pofátlanul károsította meg áldozatát, amit leginkább filmekben látni

2023. december 13., szerda 18:38

Újabb társkeresős csalás történt. 400 ezer forinttal károsított meg egy nő egy internetes társkereső oldalon megismert férfit, akinek csak a végén lett gyanús a dolog.

A klasszikus sztori. Társkereső oldallal kezdődött, de végül 400 ezer forint kárral végződött a „románc”. A debreceni rendőrök azóta befejezték a nyomozást egy 28 éves nővel szemben.

A fiatal nő egy társkereső oldalon ismerkedett meg a naiv férfival még 2023 februárjában. Chatelni kezdtek, később többször is találkoztak. A nő beszámolt még arról is a férfinak, hogy költséges fogászati problémája van. Azt sem rejtette véka alá, hogy nincs pénze a beavatkozás kifizetésére. A férfi – bízva a kapcsolatuk elmélyülésében – önként felajánlotta, hogy odaadja a bankkártyáját, és rendezze azzal a fogorvosi költségeket. Külön felhívta azonban arra a nő figyelmét, hogy csak azt fizetheti vele – írja a Rendőrség oldala. 

Az egyébként budapesti nő egy debreceni fogorvost választott.

Mivel a kezelés több napot vett igénybe, ezért egy hétre kibérelt egy lakást, majd vonattal a vármegyeszékhelyre utazott. Két nap alatt 400 ezer forintot költött a számláról.

A szállást, a vonatjegyet, a fogorvost, az étkezését, de még a kezelések után szükséges gyógyszereket is a férfi bankkártyájával fizette.

A férfi próbálta elérni, némi magyarázatot várt volna, azonban a nő eltűnt, még a telefont sem vette fel. Hogy ne legyen több költség, a bankkártyát letiltatta.

A debreceni nyomozók azonosították a 28 éves nőt, majd csalás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Rovatok