Index Vakbarát Hírportál

Be kellett rekeszteni a józsefvárosi képviselő-testületi ülést az egyik fideszes képviselő miatt

2023. december 14., csütörtök 17:41 | aznap frissítve

„A tettek mezejére lépett” Egry Attila fideszes képviselő, amikor állítólag videózni kezdték őt képviselőtársai. Annyira zavarta őt a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz, valamint társai videófelvétele, hogy odament hozzá, hogy kivegye a telefont a kezéből.

„Tettlegesség a képviselő-testületi ülésen” – címmel jelent meg egy írás a jozsefvarosiujsag.hu oldalon. Állítólag már az ülés elején „felpaprikázott hangulatban” voltak a képviselők az utolsó képviselő-testületi ülésen.

A nehezen megszavazott napirend első pontját tárgyalta a testület, amikor Egry Attila fideszes képviselő ott termett Szarvas Koppány Bendegúz momentumos képviselőnél, felszólította, hogy hagyja abba a fideszes képviselők videózását, és igyekezett elvenni a telefonját – írja a lap.

Azonban ez nem tetszett Szarvasnak, nem is adta oda a telefonját, amiből hangos vita lett. Sőt a momentumos képviselő mellett ülő képviselők fel is pattantak székükből. Ezt követően Pikó András, a kerület polgármestere, valamint az ülés levezető elnöke 10 perces szünetet rendelt el.

A szünetben Egry kezet fogott Szarvassal. Azonban a kedélyek nem csillapodtak, a fideszes képviselők továbbra is közbekiabáltak – Pikónak azt mondták: „Szétverte az ülést!” –, ezért a polgármester ismét 10 perces szünetet rendelt el.

Rovatok