Index Vakbarát Hírportál

Itt a következő beszólás a „darálóasszony” és „az online világ Lenin-leánya” csörtéjében

2023. december 14., csütörtök 17:04

Pottyondy Edina egy Youtube-videójában fogalmazott meg éles kritikát Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjének kezdeményezésével kapcsolatban, amelyre Dúró Dóra, szintén mi hazánkos politikus, Novák Előd felesége válaszolt. Ezt pedig Pottyondy Edina nem hagyta szó nélkül.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője felajánlotta egyévi képviselői jövedelmét társadalmi célokra, főként egy anyaotthon létrehozására. Pottyondy Edina ezt videójában például úgy kommentálta, hogy

az anyaotthon alapítása egy meglepően normális cél az árja Addams Familytől, de az a jóemberkedő önelégültség, ahogy mindezt előadja, már-már bicskanyitogató. Ugyanis az anyaotthonba kényszerülő kismamák nem fogják »már-már áldottnak« érezni magukat, tekintve, hogy nem darálóasszony havi három misije várja őket otthon, hanem senki. Ne egy üres otthont képzelj el, Előd, hanem azt, hogy otthon, lakás nincs, nem várja őket. Az anyaotthon az utolsó védőháló a terhes nőnek, és a képviselő úr úgy lelkendezik, mint amikor doktor Krasznai átadja az új rózsadombi klinikáját, ahol már wellnessrészleg és Michelin-csillagos konyha is van.

A youtuber észrevételeire Dúró Dóra reagált:

Azt gondolná az ember, hogy ez tényleg az, amibe nem lehet belekötni, de a magyar online világ Lenin-leányának egy csúsztatásokkal teletűzdelt videóban természetesen még ez is sikerült. Pottyondy Edina ugyanis mindenen (is) gúnyolódik, miért maradna ki az a politikus, aki saját anyagi forrásaiból is áldoz a családi életforma népszerűsítésére, célul tűzi ki, hogy emeljük az anyák önbecsülését, és segítsünk azoknak, akik valóban rászorulnak. Bár még Pottyondy Edina is bevallja, hogy »jól hangzik elsőre«, de nem ismeri el a képviselő tettét, buzdítva akár a sokkal tehetősebb honanyákat és honatyákat a példa követésére. Hanem beleköt és gúnyolódik.

A Pottyondy Edina által elmondott többi kritikáról, valamint az azokra érkező Dúró Dóra-reakcióról tegnapi cikkünkben részletesen is írtunk.

Pottyondy Edina: Szörnyetegek vagytok

„Dúró Dóra, hazánk első számú házmestere és feljelentője indulatos sajtóközleményben (LOL) kérte ki magának, hogy merek gúnyolódni a Novák család legújabb politikai kampányán, amire férje egyévnyi fizetését szánják. Ezzel a marketinggesztussal az a céljuk, hogy báránybőrbe bújtassák az aljas politikai programjukat, ami korlátozza a családok örökbefogadását, ami megalázza az abortuszra kényszerülő nőket, ami gyűlölet szít a meleg emberekkel vagy éppen cigány gyerekekkel szemben. Abba nem megyek bele, hogy miért beteg ötlet a kismama-szépségverseny, és miért álszent ez a fajta jóemberkedés. A videómban elmondtam” – kezdte válaszát Instagram-oldalán Pottyondy Edina.

A youtuber ugyanakkor leszögezte: „De Daráló asszony egyik megjegyzését szeretném kikérni magamnak. Így fogalmaz az Országgyűlés alelnöke: »Magam részéről kifejezetten alantasnak tartom, ha valaki csak bírálja a másikat, ám felmutatni vajmi keveset tud. Arról nem találtam ugyanis semmit, hogy Pottyondy mit tett eddig a nehéz helyzetbe került anyákért vagy gyermekekért«.

Egyrészt én nem politikus kollegina vagyok, ha jótékonykodom, abból nem feltétlenül gyártok tartalmat. Másrészt szeretném felhívni a képviselő asszony figyelmét, aki még soha egyetlen másodpercet sem dolgozott a politika világán túl – ahogy a férje sem –, hogy csak a legutóbbi stand-up-előadásomra több, mint 25 000 jegyet adtunk el. Csak ebből az egy tételből több mint 27 millió forintot fizettem be az államkasszába áfaként, és akkor nem beszéltem a többi adóról és járulékról. Nem kivettem, mint a Daráló házaspár, hanem ennyit raktam be. A hozzám hasonló adózók millióinak befizetéseiből épülnek utak, működik a szociális ellátás (már amennyire), ebből él Mészáros és Tiborcz, ebből van a rendőrnek, az ápolónak fizetése. És kedves Dóra, ebből kapod a havi 3 milliódat, amivel jobban túl vagy fizetve, mint az NB I-es labdarúgók. Férjed havi 2,5 milliójáról nem is beszélve

– hangsúlyozta Pottyondy Edina, hozzátéve: „Annyit kérnék, hogy csak simán köszönd meg, és ne oktass ki adakozásból! Ha egyszer majd találtok rendes munkát, és az így megkeresett pénzből nem szavazatokért és lájkokért jótékonykodtok, na, akkor majd lesz némi erkölcsi alapotok mások számonkéréséhez. Akkor sem lesz helyes, de legalább nem lenne ennyire gátlástalan és cinikus. Szörnyetegek vagytok”.

Rovatok