Index Vakbarát Hírportál

Rengeteg kórházigazgatót menesztett Pintér Sándor, nevek is előkerültek

2023. december 14., csütörtök 06:55

Szerdán kórházigazgatókat mentett fel Pintér Sándor belügyminiszter és a megbízott Országos Kórházi Főigazgató.

Mint arról korábban beszámoltunk, Pintér Sándor belügyminiszter 2023. december 31-ei hatállyal két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza.

Ugyancsak december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött.

Az érintetteket hétfőn értesítette a Belügyminisztérium, hogy szerdán várják őket Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárhoz megbeszélésre.

A Népszava megkereste a Belügyminisztériumot, hogy kiket érint az intézkedés, ám a megkeresésre nem válaszoltak, ugyanakkor a lap azt írja, hogy információik szerint az alábbi orvosokat azért menesztették, mert elérték a nyugdíjkorhatárt:

Távoznia kell még:

Továbbá távozik Kerekes László, a dombóvári Szent Lukács Kórház, Havrilla Gyula a pápai, Viniczai Zoltán a csornai, Varjú János az oroszlányi, Csiki Zoltán a jászberényi, Vermes Tamás a zirci, Weisz Péter a gyöngyösi, Kanász Gábor a tatabányai, Németh Csaba a szekszárdi, Prosszer Ottó a kisbéri, Barcza Zsolt a bonyhádi, Tóth Gábor a kazincbarcikai, Jobbágy Lajos a dunaújvárosi intézmény éléről.

Rovatok