Index Vakbarát Hírportál

Elmosta az eső az ország déli részét

2023. december 14., csütörtök 10:07

Több mint negyven milliméternyi csapadék hullott az ország déli részén, ami azt jelenti, hogy az átvonuló ciklonnak egyhavi csapadékmennyiséget hozott.

„A várakozásoknak megfelelően a hazánk felett átvonult ciklonnak köszönhetően az ország déli felén esett érdemi, 20 millimétert meghaladó eső, de a 24 órás csapadékmennyiség ma reggelig Csurgón elérte a 41, Szentlászlón a 43 millimétert is! – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán

Eközben az ország északnyugati csücske teljesen kimaradt a csapadékból. A kétnapos csapadékösszeg-térképünkön pedig látható, hogy a december hónapra jellemző átlagos csapadékmennyiség (40-45 milliméter) az ország déli felén több helyen is leesett az elmúlt 48 óra során. A jó hír, hogy érdemi csapadékra egy hét múlva van újra esély

– tették hozzá. 

Még marad a borongós idő

A csütörtök reggeli órákban többfelé esős idő várható, napközben viszont már sokfelé kisüt a nap. Főként a keleti, északkeleti tájakon, valamint a Nyugat-Dunántúlon lehet tartósabban felhős, esős idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben többfelé eshet az eső, napközben északkeleten, északon és helyenként északnyugaton alakulhat ki tartós eső, futó zápor. Helyenként pár órára kisüthet a nap.

Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként erős lehet. A hajnali órákban többfelé pára, köd képződhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok