Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára nagy ígéreteket tett a magyar egészségüggyel kapcsolatban

2023. december 15., péntek 20:03

Az egészségügy befektetés a magyar emberekbe, vagyis az országba, tehát befektetés a jövőbe, ezért „minden egyes fillér megtérül” – jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője pénteken Szolnokon.

Dobrev Klára, az árnyékkormány egészségüggyel foglalkozó programbemutató rendezvényén azt mondta, hogy kormányváltásra, szociáldemokrata fordulatra van szükség. Egy erős államot kell újraépíteni, egy olyan államot, amely képes vigyázni a polgárokra, mert ez a dolga egy államnak – hangoztatta.

Beszélt arról, hogy – tudomása szerint – Magyarországon kórházi fertőzésben többen halnak meg, mint autóbalesetben. Jól képzett takarítókra és jó minőségű tisztítószerekre van szükség, és ezt 2023-ban, „Semmelweis Ignác hazájában” le is kell írni – mondta.

Dobrev Klára azt mondta: egy szociáldemokrata kormány először is emeli az egészségügyre költött pénz mennyiségét. Az egészséges életmódot lehetővé kell tenni az embereknek, az állam feladata ezt biztosítani – fűzte hozzá.

A szociáldemokrata kormány másik alapvetése, hogy egyforma minőségű egészségügyi szolgáltatás legyen az ország minden területén.

Az árnyékkormányfő arról is beszélt, hogy az egészségügyi szolgáltatás, a gyógyító megelőző szolgáltatás nyújtása a magyar állampolgárok számára a magyar állam feladata. Állami egészségügy kell, valamint hogy az állam tudja mindenkinek biztosítani a szolgáltatást, nem a magáncégek – emelte ki.

Továbbá egészségügyi minisztériumra és egészségügyhöz értő miniszterekre van szükség, ez a következő programja az árnyékkormánynak – sorolta.

Dobrev Klára december elején mutatta be a DK jogállamisági programját, melyről egy korábbi cikkünkben írtunk bővebben.

Rovatok