Index Vakbarát Hírportál

Budapestre jön Erdogan, aki teheti, ne üljön autóba hétfőn

2023. december 16., szombat 12:28

Forgalomkorlátozás lesz Budapesten hétfőn külföldi delegáció érkezése miatt; főként a Hősök tere – Andrássy út – Kiskörút – Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd útvonalon, az ezt keresztező szakaszokon és a budai Vár környékén lesznek lezárások – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben.

Mint arról korábban hírt adtunk, Recep Tayyip Erdogan török elnök december 18-án ismét Budapestre utazik. Az államfő a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére érkezik, amely az augusztus 20-án megkezdett budapesti tanácskozás folytatása lesz. 

A török delegáció érkezése miatt érvénybe lépő útlezárások nyomán a BKK több járata is rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik, és az utazási idő hosszabb lesz. A fővárosi lakosoknak a következő változásokra kell felkészülniük:

A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, használják a kötöttpályás közlekedést, elsősorban a metrót. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utak korlátozása miatt pedig érdemes lényegesen korábban elindulniuk a repülőtérre azoknak, akiknek a gépe hétfőn 10 és 12 óra, illetve 20 és 22 óra között indul – írja az MTI a BKK felhívása nyomán.

Rovatok