Index Vakbarát Hírportál

Késelés Budapesten: életveszélyesen megsérült egy férfi, az elkövető menekülésben van

2023. december 17., vasárnap 16:15

Szombaton megkéseltek egy férfit a XI. kerületben, Újbudán. Úgy tudni, két ismerős közt fajult el egy vita, és az áldozatot életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrség utóbb megkeresésünkre közölte: a feltételezett elkövetőt jelenleg is keresik.

Az esetről a Ripost értesült egy szemtanútól, aki azt mondta, hogy a helyiek először arra figyeltek fel, hogy a rendőrök nagy erőkkel érkeztek ki az egyik társasházhoz. Utóbb megtudták, hogy 

az egyik lakásban összeveszett két ember, és egyikük megkéselte a másikat.

„Én úgy tudom, hogy két férfi veszett össze valamin, majd az egyik felkapott egy kést, és szíven szúrta vele a társát. Biztos, hogy ismerték egymást, mert lakáson belül történt – mondta a társasház egyik lakója a lapnak. Beszámolója szerint a sérültet elvitték a mentők, a rendőrök pedig órákig helyszíneltek az eset után. 

A Ripostnak az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy valóban történt egy incidens a társasházban. Az OMSZ válaszában úgy fogalmaztak: 

A helyszínről egy súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett személyt szállítottak bajtársaink kórházba.

Az esettel kapcsolatban megkerestük mi is a mentőszolgálatot, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is. Amennyiben válaszolnak, frissítjük írásunkat.

A rendőrség közölte: a késelőt még keresik 

Frissítés: a mentőszolgálat megkeresésünkre közölte, hogy a kórháznak való átadás után nem tudnak információt adni a sérült állapotáról. A BRFK viszont megkeresésünkre válaszolva elárulta, hogy pontosan miként történt az eset.

Mint írták,

a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. december 16-án 14 óra 30 perc körül érkezett bejelentés, hogy egy Budapest, XI. kerületi lakásban egy férfit megszúrtak. Őt a mentők súlyos sérülésekkel kórházba vitték. A feltételezett elkövető, egy 41 éves férfi ellen a BRFK elfogatóparancsot adott ki, a rendőrök jelenleg is keresik.

„Az ügyben a BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást” – tették hozzá.

Rovatok