Index Vakbarát Hírportál

Óvodás gyermekrajzokat emlegetve támadta Karácsony Gergelyt egyik kihívója

2023. december 18., hétfő 12:07

Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje azt állítja, hogy nem Karácsony Gergely ellenében indul, de azt érzik, hogy „az ellenzéki szavazók körében is sokan vannak, akik elégedetlenek a balliberális városvezető eddigi teljesítményével”.

„Tisztázzuk a történelmi hűség kedvéért: mi 2019-ben nem támogattuk a jelenlegi főpolgármestert. A Jobbik –Konzervatívok Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltet ajánlotta a választók figyelmébe. Ennek ellenére azt kell hogy mondjam, nem Karácsony Gergely ellenében indulok. Mi azt érezzük, hogy az ellenzéki szavazók körében is sokan vannak, akik elégedetlenek a balliberális városvezető eddigi teljesítményével – akár a várospolitikai »eredményeivel«, akár a következő felvetéssel: mit profitált abból az ellenzék az elmúlt négy és fél évben, hogy nem fideszes a főpolgármester, hanem ellenzéki” – közölte Brenner Koloman.

A Jobbik főpolgármester-jelöltje a Mandinernek adott interjújában kijelentette, hogy készen áll az előválasztásra is Karácsony Gergellyel szemben, „pártlogók nélküli voksolásra, ahol az elvek, a szakpolitikai elképzelések, a politikusi karakterek állnak egymással szemben”.

Brenner Koloman úgy látja, hogy „a Karácsony-féle városvezetés szélsőségesen autósellenes politikát folytat, amit szerintünk ki kell egyensúlyozni. Nem egyoldalú autóspárti álláspontot képviselek, de azt mondom: helyre kell állítani a méltányos autóhasználatot.”

A politikus a kormányt és a főváros vezetését is kritizálta:

Lázár János építési és közlekedési miniszter az elővárosi vasúti fejlesztések elkaszálásával véleményem szerint rendkívül rosszul döntött. Az óvodás gyermekrajzra emlékeztető útburkolati felfestések pedig, amik a Karácsony-féle vezetéshez köthetőek, értelemszerűen irritálják az autóval közlekedőket. Ezeket a lépéseket korrigálni kell!

„Karácsony Gergely a közgyűlést megkerülve, politikai ízlésének megfelelően döntött”

Brenner Koloman azt szorgalmazta, hogy

ne ideológiai alapon döntsenek a fővárosban, vagy akár egy személyben, mint ahogy az a Lánchíd forgalmi rendjének megváltoztatása esetében történt – ráadásul egy ugyanolyan manipulatív felmérésre hivatkozva, mint amilyen a nemzeti konzultáció. Karácsony Gergely a közgyűlést megkerülve, politikai ízlésének megfelelően döntött arról, hogy megtiltja az autós közlekedést a Lánchídon. Megjegyezném, azt sem tartom helyesnek, hogy a fideszes kormány nem fizeti ki a Lánchíd rekonstrukciójára vállalt hatmilliárd forintot a fővárosnak.

A Jobbik – Konzervatívok 2024 júniusában, az önkormányzati és az európai parlamenti választások napján tartana népszavazást a Lánchíd forgalmi rendjéről. Brenner Koloman főpolgármester-jelölti bemutatása után lapunk kérdéseire is válaszolt.

(Borítókép: Brenner Koloman 2023. augusztus 6-án. Papajcsik Péter / Index)

Rovatok