Index Vakbarát Hírportál

Postán adta fel a kábítószert egy budapesti díler

2023. december 18., hétfő 09:49

Postán küldött vásárlóinak dizájnerdrogokat egy férfi. Azt hitte, így nem bukhat le, tévedésére akkor ébredt rá, amikor a BRFK kábítószer-ellenes nyomozói megbilincselték.

Újfajta módszerrel, a postán feladott levélben küldte az árut vevőinek az egyik budapesti díler. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a Magyar Posta jelezte, hogy 2023 februárja óta különböző fővárosi postákról rendszeresen ad fel vidéki címekre gyanús küldeményeket.

A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a csomagok néhány gramm új pszichoaktív anyagot vagy más, hasonló kábító hatású szert tartalmaztak. A küldemények feladójához mindössze egy bankszámlaszám volt köthető, a BRFK Kábítószer-bűnözés Elleni Osztálya ez alapján kezdte meg a nyomozást.

Sikerült megállapítaniuk, hogy a díler álnéven bérelt lakást az V. kerületben, hogy ott tárolja az illegális szereket és az adagoláshoz, csomagoláshoz köthető holmikat. A büntetőeljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a fővárosi nyomozók december 11-én egy XI. kerületi posta előtt fogták el, ahol éppen 26 csomagot adott fel. A droggyanús küldeményeket lefoglalták, tartalmukat szakértők vizsgálják. A férfihoz köthető három belvárosi lakást a rendőrök átkutatták, és további kábítószergyanús anyagokat, a porciózáshoz használt, valamint számítástechnikai eszközöket foglaltak le.

A 48 éves B. Csabát a BRFK kábítószer-ellenes nyomozói új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A díler többnyire álneveket használó vidéki vásárlóinak azonosítása érdekében a nyomozást az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálja. Eddig nyolc fogyasztót azonosítottak, akikkel szemben az illetékes vármegyei rendőr-főkapitányságok folytatják az eljárást.

Rovatok