Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetést, lecsap a köd az országra

2023. december 19., kedd 06:16

Kedden túlnyomóan napos, derült lesz az ég, azonban sűrű ködre is készülni kell, amely főként az északi térségekben maradhat meg tartósan.

Kedden az ország túlnyomó részén napos, derült lesz az ég, míg az északi, északkeleti régiókban tartósan felhős, ködös lesz az idő.

Az Időkép szerint számottevő csapadék nem várható, de a ködös tájakon szitáló ónos eső előfordulhat. A szél országszerte gyenge, mérsékelt marad.

A felhősebb, párásabb országrészekben 0 és 5, máshol 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat két vármegye kivételével országszerte kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzését köd miatt. Tartós, sűrű ködre kell készülni

Az érintett régiókban tartós, maximum hat órán át tartó sűrű köd várható, a látástávolság pár száz méterre korlátozódik.

A hűvös idő ízületi fájdalmakat okozhat

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden nem várható fronthatás. A szakértők szerint a hideg, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.

A tartósabban borongós, szürke, nyirkos tájakon élőknek alacsony lehet a hő- és komfortérzete.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

 

Rovatok