Index Vakbarát Hírportál

Két férfi megerőszakolt, majd kirabolt egy fiatal nőt Monoron

2023. december 19., kedd 16:07

Azonosították és elfogták a monori rendőrök azt a két férfit, akik a gyanú szerint – öntudatlan állapotát kihasználva – megerőszakoltak és kifosztottak egy fiatal nőt december 16-án, szombat este.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nő 2023. december 17-én reggel egy számára ismeretlen helyen ébredt. Telefonja, ékszerei, pénze eltűnt, testét véraláfutások borították.

A segélyhívás után beindult a gépezet: a monori rendőrök minden lehetséges módszerrel igyekeztek az elkövetés időpontjáról, helyszínéről, valamint az akkor még név és arc nélküli támadókról minél több információt megtudni. Rövid idő alatt kiderítették, hogy

az erőszak előző este a monori vasútállomás mellékhelyiségében történt,

a helyszínen és a környékén nyomrögzítés, adatgyűjtés kezdődött. Kérdezősködtek, felvételeket elemeztek, néhány órával később pedig már célirányosan, két névvel a zsebükben indultak két helyi címre.

A 31 éves K. Lajost, valamint a 26 éves K. Lajost elfogták, majd bilincselve előállították. Előbbi nem vallott, utóbbi részben beismerő vallomást tett, ám állította, az áldozat beleegyezésével történt, ami történt.

Mindkét férfi ellen kifosztás és szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – indított eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezik letartóztatásukat.

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok