Index Vakbarát Hírportál

A Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Holding két agrárcéget vásárolt

2023. december 20., szerda 12:49

Újabb két agrárcéget vásárolt a Mészáros Csoporthoz tartozó holding. Mindkettő klasszikus növénytermesztéssel foglalkozó vállalkozás. Az új akvizíciók lehetőséget teremtenek a gazdálkodási portfólió további diverzifikálására.

Újabb két agrárcég akvizíciójával növelte a szántóföldi növénytermesztésre alkalmas területeit a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Holding. Magyarország legnagyobb földterülettel rendelkező vállalatcsoportja az Agro-Várkony-csoport és az Aranyszarvas-csoport felvásárlásával tovább erősítette vezető pozícióját az agráriumban. 

Az Ecokonomx Mészáros Lőrincet idézve arról ír, hogy a Talentis Agro Holding a nemzetközi terjeszkedéssel kapcsolatos terveinek megfelelően az idei évi horvátországi akvizícióval nagyot lépett előre. Jelenleg 

idehaza több mint 50 ezer hektáron gazdálkodnak, és ezzel a közép-magyarországi régióban történő két felvásárlással tovább erősítették az agráriumban elfoglalt pozíciójukat és a hazai ellátásbiztonságot.

Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója mindezt azzal egészítette ki, hogy az akvizíciókkal elérni kívánt céljaik között szerepel:

Az új akvizíciók abban segítenek, hogy több lábon állhassanak, diverzifikálhassák a portfóliót.

A Talentis Holding stratégiai céljai között olyan beruházások szerepelnek, melyekkel képesek lehetnek a további stabil növekedésre.

Ezt a törekvést támasztja alá a közelmúltban történt két sikeres akvizíció is, melynek eredményeképpen mostantól a Talentis Agro Holding égisze alatt folytatja működését a klasszikus növénytermesztéssel foglalkozó Agro-Várkony- és az Aranyszarvas-csoport. 

A Talentis Agro Holding vezető pozícióját korszerű technológiák és digitalizációs megoldások révén erősíti.

Rovatok