Index Vakbarát Hírportál

Akciófilmbe illő autós üldözés volt Budapesten

2023. december 20., szerda 14:23

Az Üllői úton próbált elmenekülni a rendőrök elől egy részeg ámokfutó vasárnap éjjel. A férfi jogosítvány nélkül száguldozott, miközben a létező összes közlekedési szabályt megszegte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei december 17-én éjjel ellenőrizték a forgalmat Kispesten, az Üllői úton. Nem sokkal éjfél után igazoltatni akartak egy autóst, aki megállás helyett gyorsított, és elszáguldott a rendőrök mellett – közölte a rendőrség.

A járőrök szolgálati autóikhoz rohantak, majd megkülönböztető fény- és hangjelzéssel perceken keresztül követték a sofőrt. 

A Renault vezetője minden létező szabályt áthágott, hogy megússza az igazoltatást.

Az összes piros lámpán áthajtott, az előtte haladókat pedig a záróvonalon áthajtva, a szembejövő forgalmat akadályozva előzte. A sofőr végül váratlanul lekanyarodott az Árpád utcába, ahonnan már nem tudott továbbhajtani. A férfi a felszólítás után sem volt hajlandó kiszállni az autójából, így a rendőrök testi kényszerrel húzták ki a vezetőülésből, majd megbilincselték.  

A 39 éves B. Szilveszternél az alkoholszonda ittasságot jelzett, jogosítványát korábban éppen emiatt vonták be. Az egyenruhások szabálysértési és büntetőeljárást indítottak a férfival szemben.

Rovatok