Index Vakbarát Hírportál

Télen is vár a Balaton!

2023. december 20., szerda 12:27

Már több mint 300 téli ajánlat érkezett, szerda éjfélig tart még a Best of Balaton 2023-as téli szavazása, melyre a kurátorok ismét a közönség ajánlásait várják. Arra kíváncsiak, melyek azok a helyek, események, amelyeket a főszezonon túl is érdemes felkeresni a magyar tengernél. „Vár a balatoni tél” – így hangzik a felhívás, amelyre a www.bestofbalaton.hu oldalon december 20-ig várják az ajánlatokat. Az éppen 10 éve indult MOL Nagyon Balaton program idén a vártnál is több vendéget vonzott a tó környékére – emelte ki Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Igazgatóság elnöke.

A Best of Balaton program a MOL Nagyon Balaton szervezésében harmadik éve egyre több ajánlattal hívja fel a turisták figyelmét arra, hogy miért érdemes ellátogatni a legnagyobb tavunk környékére. A Best of Balaton kínálata deklaráltan személyes, hiszen a kurátorai kivétel nélkül hiteles és népszerű celebek, akik köztudottan rajonganak a Balatonért.

Gianni, Gyurta Dani, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Tilla, Trokán Nóra, Ördög Nóra és Vecsei H. Miklós eddig kilencven izgalmas ügyet, helyet és személyt ajánlott, kivétel nélkül olyanokat, amelyek miatt nagyon szeretik a Balatont. Most a balatoni turistákhoz fordultak kérésükkel.

Sokak számára a Balaton eleve négy évszakos hely, még akkor is, ha igazán a nyári időszakban telik meg élettel. Most azoknak szól a felhívásunk, akik jól ismerik a Balaton téli, kora tavaszi arcát, azokat a helyeket és eseményeket, amelyeket ilyenkor is fel lehet keresni, vagy éppen ilyenkor érdemes igazán! A december 20-ig beérkező ajánlatokból válogatunk, és a legérdekesebbeket a két ünnep között mutatjuk be

– mondta el Tilla, a Best of Balaton kurátora.

Az ajánlók a MOL Nagyon Balaton eseményei közül a STRAND Fesztiválra, a Balaton Piknikre, a Paloznaki Jazzpiknikre, a Művészetek Völgyére és a VeszpémFestre VIP-bérletet nyerhetnek.

A javaslatokat a www.bestofbalaton.hu oldalon várják.

10 éves a MOL Nagyon Balaton

2013-ban indult útjára a MOL Nagyon Balaton, amely az alapítók, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert szándéka szerint „ernyőként” fogja össze azóta is a Balaton legértékesebb, legizgalmasabb kulturális eseményeit, turisztikai ügyeit. A MOL Nagyon Balaton tagja többek között a Balaton Sound, a Kultkikötő, a Művészetek Völgye, a Paloznaki Jazzpiknik, a STRAND Fesztivál, az UltraBalaton, a VeszprémFest, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Balaton Piknik, a Plázs és a ZamJam.

Az alapítók 2013-ban célul tűzték ki, hogy a Balatont éppen a felsorolt produkciókon keresztül mutassák be évről évre a hazai közönségnek.

A MOL Nagyon Balaton létezése és működése jó példa arra, hogy a turisztikai szektor markáns szereplői egymást is segítve milyen eredményre képesek. Ezek az események szinte kivétel nélkül belépőjeggyel látogathatók, és olyan színvonalat képviselnek, amely a Balaton Régiót igazán magas szintre emeli fel. A 2023-as évben csak ezen az események közel 800 000 turistát vonzottak

– emelte ki Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Igazgatóság elnöke.

Rovatok