Index Vakbarát Hírportál

Látványos felvételen, ahogy elnyeli a köd a Balatont

2023. december 20., szerda 20:22

Sűrű ködtakaró jelent meg kedd este a Balatonon és környékén. Egy Fonyódon üzemelő webkamera naplemente után kapta lencsevégre, ahogy bekebelezi a köd tavat.

Az elmúlt napokban országszerte alakult ki köd, amely néhány térségben tartósan megmaradt. Kedd este már a Dunántúlon is egyre nagyobb területeken jelent meg a köd. 

Naplemente után a Balatonon és környékén is egyre vastagabbá vált a ködtakaró, amelyről az Időkép Fonyód-Várhegy kilátón üzemelő webkamerája készített felvételeket. 

A JELENSÉG BEBORÍTOTTA A TAVAT ÉS A KÖRNYÉKÉT, AMELY idővel

EGYRE LÁTVÁNYOSABBÁ VÁLT.

Szerdán ismét párás marad az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat sűrű köd miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével az egész országra. A látótávolság ilyenkor pár száz méteres lehet.

A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati-északnyugati szél, mely kisöpri az ország felett rekedt, nyirkos levegőt.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok