Index Vakbarát Hírportál

A gyógyszertárak nyitva tartása is változik a karácsonyi időszakban

2023. december 21., csütörtök 16:11

Az ünnepi időszakban változik a gyógyszertárak nyitva tartása – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerdán.

A gyógyszertárak december 24-én csak déli 12 óráig biztosítják az ellátást, és az ügyeletes gyógyszertárak szenteste is nyitva lesznek majd.

December 25-én és 26-án az ügyeletes gyógyszertárak mellett a 0-24 órás nyitva tartású, valamint az ünnepnapokon is működő gyógyszertárak állnak majd rendelkezésre.

December 31-én és január 1-jén a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják majd az ellátást – adta hírül az MTI.

Hangsúlyozták: minden gyógyszertárnak jól látható helyen és jól olvasható módon jeleznie kell a hozzá legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetnie a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról információk ezen a linken érhetők el.

A közleményben az NNGYK kiemelte, hogy az ünnepi időszak előtt kiemelt fontosságú a rendszeresen alkalmazott készítmények időben történő beszerzésére, és nem árt felkészülni a váratlan helyzetekre sem. A gyermekes családok mindenképpen gondoskodjanak láz- és fájdalomcsillapító szerekről és hasznos ellenőrizni a torokfertőtlenítő, orrcsepp, köptetőkészleteket is – tették hozzá.

Rovatok