Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetést, továbbra sem szabadulunk a borult időtől

2023. december 21., csütörtök 06:05

Csütörtökre is több vármegyére is figyelmeztetés van kiadva tartós, sűrű köd miatt. Mindemellett jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Reggel még lehet napsütés a nem rétegfelhőzettel borított tájakon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint estig csak az északi határnál lehet gyenge eső, néhol havas eső. Estétől észak felől már egyre több helyen valószínű csapadék. Főként eső, az Északi-középhegységben néhol havas eső is lehet.

A délnyugatira forduló szél napközben mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul.

Tartós, sűrű köd miatt elsőfokú veszélyjelzést adtak ki csütörtökre az alábbi vármegyékre:

széllökések miatt elsőfokú veszélyjelzést kapott

Az orvosmeteorológiát tekintve a reggeli ködös, hideg órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák. Napközben egy melegfront hatására romolhat a reakcióidő. Éjjel álmatlanság, napközben fáradtság jelentkezhet. Gyakori lehet a fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok