Index Vakbarát Hírportál

Bezárta lakása egyik szobájába ismerősét, mert az nem tudta törleszteni tartozását

2023. december 22., péntek 11:55

December 13-án kérte villanyszerelő ismerősének segítségét egy szentendrei férfi, mivel meghibásodott otthona áramvezetéke. A munkáért 47 ezer forintot kért, amit a férfi nem tudott kifizetni. Az ismerős erre feldühödött, és bezárta egy szobába a férfit.

K. Csaba villanyszerelői munkájáért 47 ezer forintot kért ismerősétől, amit az nem tudott egyből kifizetni. A villanyszerelő több vandál megoldást is felkínált az összeg törlesztésére – például: ujjlevágás – majd mivel ezek nem vezették sikerre, egy óbudai lakásba vitte a férfit és egy szobába szobába zárta azzal a feltétellel, hogy „a következő napra találja ki, hogyan akar fizetni”.

Az áldozat másnapra sikeresen hozzájutott 40 ezer forinthoz, viszont K. Csaba ekkor már megemelte az adósság összegét.

Már 150 ezer forintot követelt ismerősétől, „sérelemdíj” gyanánt.

Az áldozat végül egy családtagjától kért segítséget, akivel közösen találkoztak egy előre megbeszélt helyszínen. A férfi egy alkalmasnak vélt pillanatban beugrott a járműbe és elhajtottak – írja a police.hu.

K. Csabát – akinek valós kilétét a rendőrök derítették ki, mivel az áldozat más néven ismerte – másnap bilincselve vitték kihallgatásra, de az nem tett vallomást. Az erőszakos férfit őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.

A további eljárást emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Rovatok