Index Vakbarát Hírportál

Szeles, néhol csapadékos lesz a délelőtt

2023. december 23., szombat 06:03

A nap második felében újra csapadékra lehet számítani, délnyugaton a hó is eshet, azonban az enyhe időjárás miatt gyors olvadásnak indulhat. Erősebb, néhol 85 km/h-s széllökésekre lehet számítani.

Az éjszakai havazás miatt a Dunántúli- és az Északi-középhegységben, de a főváros térségében is kifehéredhet a táj. A magasabb vidékeken 5–10 centiméter, sík vidéken 3 centimétert nem meghaladó hórétegre lehet számítani, azonban az enyhe, 2–6 fokos délelőtti hőmérsékleten a további, akár 9 fokig történő felmelegedés hatására gyors olvadásnak indulhat – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat. Északkeleten 1–6, délnyugaton 7–12 fok várható az Időkép előrejelzése szerint.

A csapadékhajlam a délelőtti órákban csökken, majd a nap második felében ismét beborulhat az ég, ami esőt is hoz magával – írja a met.hu

Az északnyugati, nyugati szelet többször erős, olykor viharos lökések kísérik.  A legerősebb széllökések nagyobb területen elérhetik a 60–85 km/h-t, kevés helyen 85 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint a változékony, szeles időben ingadozó lesz a hő- és komfortérzet, a szokásosnál ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Rovatok