Index Vakbarát Hírportál

Megdőlt a fővárosi melegrekord karácsonykor

2023. december 26., kedd 11:43

Megdőlt a hajnali melegrekord hétfőn, karácsony első napján a fővárosban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn az átlagosnál melegebb, tavaszias karácsonyon megdőlt a fővárosi napi legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja.

Korábban ezen a napon 1950-ben Budapest Országút állomáson 6,5 Celsius-fokot mértek, most Budapest Újpest állomáson 6,6 fokot rögzítettek a műszerek.

Marad a tavaszt idéző időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel, mert a köd és a rétegfelhőzet napközben teljesen megszűnik.

Az előrejelzés szerint csapadék nem valószínű, és a délnyugati szél élénk, kisebb körzetekben erős lesz, majd délutántól az északi megyékben nyugatira, északnyugatira fordul a szél, és akár egy-egy viharos széllökés is előfordulhat.

A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET ÁLTALÁBAN 10 ÉS 16 FOK KÖZÖTT VALÓSZÍNŰ. KÉSŐ ESTÉRE 5 ÉS 10 FOK KÖZÉ CSÖKKEN A HŐMÉRSÉKLET.

Az esti órákban döntően fátyolfelhős lesz az ég, köd és rétegfelhőzet főként a délnyugati tájakon és az északkeleti határ közelében képződhet. Az északnyugati, nyugati szél az előbb említett tájak kivételével élénk, sőt helyenként erős marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 0 és 5 fok között várható, a szélcsendes részeken lehet helyenként gyenge fagy.

Rovatok