Index Vakbarát Hírportál

A karácsonyi ajándékok miatt lövöldözött egy testvérpár

2023. december 27., szerda 13:29

Tinédzser fiúkat tartóztattak le karácsonykor, mert 23 éves nővérüket lelőtték. A testvérek vallomásukban azt mondák, dühükben rántottak fegyvert, amiért a másik több ajándékot kapott.

A 23 éves nő tíz hónapos gyermekével volt, mikor az ajándékok kibontása után 14 éves öccse lelőtte. Ezután 15 éves bátyja elővette fegyverét, és rálőtt öccsére, akit kórházba szállítottak. A Pinellas megyei seriffhivatal tájékoztatása szerint abból alakult ki vita, hogy ki kapjon több ajándékot – írja a BBC.

Bob Gualtieri seriff elmondta, hogy az idősebb fiú elszaladt, és eldobta fegyverét, őt nem sokkal később letartóztatták, gyilkossági kísérlettel és bizonyítékok hamisítása miatt emelnek vádat ellene.

A nőt is kórházba szállították, de később belehalt a mellkasát ért lövésbe. A csecsemőnek nem esett baja, 14 éves testvére állapota stabil a rendőrség közlése szerint, amint kiengedik, őrizetbe veszik. 

„A helyi ügyészség felülvizsgálja az ügyet, és eldönti, hogy felnőttként vádat emelnek-e ellene nővére meggyilkolásáért” – tette hozzá Gualtieri seriff. A fiatal nő két gyermeket hagyott maga után.

Rovatok