Index Vakbarát Hírportál

Megfulladt egy süteménytől a nagypapa Fejér vármegyében, mégis megmentették

2023. december 27., szerda 14:34

A karácsony a mentők számára nem a pihenésről, hanem a banális sérülések ellátásától egészen a konkrét életmentésig tartó skáláról szólt. Fejér vármegyében esett meg, hogy két idősebb férfi életét is megmentették.

Az egyik címen a bejelentő csupán a kerítésen át látta, hogy szomszédja a kertben fekszik, és nem tudott bejutni hozzá. A mentősök perceken belül a helyszínre értek, és nehéz felszerelésük ellenére bemásztak a férfihoz.

Kiderült, hogy szinte az utolsó pillanatban érkeztek, mivel a férfi már nem lélegzett, de végül sikeresen megmentették az életét.

A másik eset egy családi karácsonyozás alkalmával történt, amikor is a családtagok a konyhapadlón fekvő nagypapára bukkantak, aki nem lélegzett.

A CSALÁDTAGOK ELMONDÁSA SZERINT EGY SÜTEMÉNYT NYELHETETT FÉLRE, AMITŐL MEGFULLADT.

Az egyik rokon riasztotta a mentőket, akik kiérkezésükig instrukciókat adtak az illetőnek, hogyan kezdje meg az újraélesztést – végül a mentősök tudták visszahozni az életbe az idős férfit.

Mindkét esetet követően stabil állapotban szállították kórházba az idős férfiakat – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Rovatok