Index Vakbarát Hírportál

Tizenkét vármegyére kiadták a figyelmeztetést

2023. december 31., vasárnap 06:06

Az ország nagyobb részén köddel indul az év utolsó napja, de napközben akár 15 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Nagy területen képződik köd és rétegfelhőzet, ezek együttesen hajnalra az ország legnagyobb részét beborítják. Szitálás, a fagyos részeken ónos szitálás előfordulhat. A Dunántúlon időnként lengedezhet a déli szél – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a vasárnap hajnali időjárásról.

Később a köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése csökken, de főleg a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel, sőt az Északi-középhegység térségében egész nap megmaradhat. Emellett kisebb eséllyel Sopronnál is tartósabban párás, ködös lehet az idő – írja a meteorológiai szolgálat.

Összesen 12 vármegyére (Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna) adta ki a figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat tartós, sűrű köd miatt, ami azt jelenti, hogy a látótávolság csupán pár 100 méter lehet órákon keresztül.

Az előrejelzés szerint máshol többórás napsütés valószínű a fátyolfelhők mellett, „az északi tájakon a szitálás mellett késő délutántól, estétől már eső, zápor is kialakulhat. A déli szél több helyen élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a legtovább borult, ködös Északi-középhegységben csupán 2 és 6, másutt 7 és 15 fok között várható”.

Rovatok