Index Vakbarát Hírportál

Rengeteg menetrend változik az óév utolsó és az újév első napján

2023. december 31., vasárnap 08:26

Az átlagosnál nagyobb utasforgalom várható szilveszterkor és újévkor, valamint számos menetrend is változik, ezért a MÁV-VOLÁN-csoport arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, valamint indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról.

A MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatai év végén, újévkor megváltozott közlekedési rend szerint járnak.

A MÁV Zrt. Kommunikációs igazgatósága felhívta a figyelmet, hogy érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

MÁV-START

A január 2-ig terjedő ünnepi időszakban az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja.

A vonatközlekedésben év végén, újévkor a következő változások lesznek:

Volánbusz

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: december 31-én, szilveszterkor munkaszüneti napi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok.

Január 2. és 5. között szintén a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok. Január 6-án szabadnap, 7-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 8-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak.

Egyes településeken a helyi járatok az általános rendtől eltérően közlekedhetnek.

MÁV-HÉV

A december 31-éről január 1-jére virradó éjszakán valamennyi HÉV-vonalon biztosított az éjszakai közlekedés.

A H5-ös HÉV szerelvényei a Batthyány tér és Békásmegyer között fél óránként, a főváros és Szentendre között óránként közlekednek. A H6-os HÉV a Közvágóhídról 0:45-kor és 2:45-kor indul Ráckevére, valamint a fővárosba, Dunaharaszti külsőtől 23:59-kor, illetve Ráckevéről 1:05-kor. 

A H7-es HÉV szerelvényei egész éjjel fél óránként követik egymást. A H8-as és H9-es HÉV sem áll le, az Örs vezér tere és Gödöllő között óránként indulnak a szerelvények, melyhez Cinkotán csatlakoznak a Csömör felé közlekedő H9-es járatok.

Január 1-jén a HÉV a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, január 2-ától 5-éig a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint jár.

Rovatok