Index Vakbarát Hírportál

Ittas sofőrből bőven akadt, a pirotechnika azonban nem sok gondot okozott a rendőröknek szilveszter éjjel

2024. január 1., hétfő 15:17

Akadt néhány szabálysértés a tűzijátékok körül szilveszter éjjel, azonban sokkal több esetben találkoztak a rendőrök ittas sofőrrel. A rendőrség közzétette a szilveszter éjjeli eljárások listáját.

Húsz esetben, tizenöt emberrel szemben indult eljárás polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt vasárnap dél és hétfő reggel hat óra között – közölte a rendőrség a honlapján. 

A különböző pirotechnikai termékek felhasználása miatt egy súlyos és négy könnyű sérüléssel végződő baleset híre jutott el a rendőrséghez és 

egyetlen férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket a Pest vármegyei Gödöllőn, amikor a közelében egy tűzijáték működésbe lépett.

Budapesten pedig kigyulladt egy erkély bútorzata, amiért szabálytalanul használtak egy tűzijátékot. A rendőrség az anyagi kárral járó tűz ügyében közveszély gondatlan okozása miatt ismeretlen tettessel szemben eljárást indított. 

Szilveszter este, valamint az újév első óráiban a rendőrök összesen 48 embert állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt – írja az MTI. 

Rovatok