Index Vakbarát Hírportál

Egy asztalhoz ülnek a MIÉP, a Jobbik és a Mi Hazánk alapító elnökei

2024. január 2., kedd 10:40

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és frakcióvezető-helyettese MIÉP-emléktalálkozót szervez – jelentette be közösségi oldalán kedden a politikus. Az eseményre január 6-án kerül sor.

„MIÉP-emléktalálkozót szervezek a Magyar Igazság és Élet Pártja Ifjúsági Tagozatának egykori elnökeként, jelen lesz a párt hat egykori országgyűlési képviselője és számos prominense az értelmiségi holdudvarból is, sőt egy asztalhoz ül a rendszerváltás utáni nemzeti radikalizmus eddigi három pártja, a MIÉP, a Jobbik és a Mi Hazánk alapító elnöke: Horváth Lajos, dr. Kovács Dávid és Toroczkai László, akik mindhárman a MIÉP politikusai voltak” – jelezte keddi Facebook-bejegyzésében Novák Előd.

Három párt sikeres parlamentbe juttatásában vettem részt, s nagyon bízom benne, hogy többé nem kell a nulláról újrakezdeni

– tette hozzá. Ismertette, hogy „A nemzetépítő állam” programját és a Hősök terei nagygyűlések hangulatát felelevenítve, a nemzeti radikalizmusunk gyerekkorára való emlékezésen, a nosztalgiázáson túl értékmentéssel is foglalkozhatnak.

Ennyi év elteltével talán már tárgyilagosabban emlékezhetünk és elemezhetünk. A találkozóra egykori MIÉP-tagokat és -szimpatizánsokat várok

– írta a bejegyzésben Novák Előd. 

A MIÉP-emléktalálkozót 2024. január 6-án, szombaton 15 órától tartják a főváros XI. kerületében, a Bartók Béla út 96. szám alatti, az egykori MIÉP-irodában, Csurka István sajtótájékoztatóinak és az országos elnökség üléseinek helyszínén.

A résztvevők között lesz várhatóan:

– sorolta fel Facebook-posztjában Novák Előd.

Dr. Tóth Máté (energiajogász)

Rovatok