Index Vakbarát Hírportál

Durvul az egészségügyi helyzet a Római-parton, Karácsony Gergely segítségét kérik

2024. január 2., kedd 08:22

A Római-parton az utóbbi időszak árvize miatt kialakult fertőzésveszély miatt tett közé egy felszólítást az Egyesület a Római Partért civil szervezet.

„Felszólítjuk a Főpolgármestert és Óbuda Polgármesterét, hogy azonnal kezdjék meg a nagy részben elárasztott Római-parton a Kossuth Lajos üdülősétányon és a mellékutcákban, ahová betört a Duna, a közterületek, játszóterek, padok dunai iszaptól történő megtisztítását, fertőtlenítését” – olvasható az Egyesület a Római Partért közleményében, amelyben kiemelték: 

sok ezer ide kilátogató ember egészségét veszélyezteti a Főpolgármester a tétlenségével.

Az egyesület szerint súlyos fertőzésveszély fenyegeti az itt lakókat és az ide kilátogatókat; ezt igazolják a közterületeken 2010-ben és 2013-ban vett iszapminták.

Felszólítjuk az Önkormányzatot, hogy haladéktalanul szüntessék meg a Duna medrében csatornázatlanul működő büfék, vendéglátóhelyek működését, amíg azok nem rendelkeznek megfelelő csatornázottsággal, melyek emésztőinek tartalmát a Duna kimossa, ami a helyi lakosságot és ide kilátogatók egészségét súlyosan veszélyezteti. Védjük a környezetünket a káros hatásoktól

– olvasható a kommünikében.

Az Egyesület a Római Partért közleményben arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert, valamint Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettest, hogy „mosolygós képek készítése helyett tegyék a dolgukat, amiért a fizetésüket kapják. Szolgálják és védjék meg Budapest lakosságát a rájuk leselkedő veszélyektől.”

Rovatok