Index Vakbarát Hírportál

A Hamász fogságában lévő, részben magyar túsz sorsáról egyeztetett Szijjártó Péter

2024. január 2., kedd 10:19

Újév napján Ron Dermerrel, az izraeli kormány stratégiai ügyekért felelős miniszterével egyeztetett Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a hívás részleteiről Facebook-oldalán adott tájékoztatást.

A posztból kiderült: amellett, hogy a két miniszter áttekintette a közel-keleti helyzetet, Szijjártó Péter a magyar álláspontot is megerősítette. 

„Kiállunk amellett, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát, és az egész nemzetközi közösség érdeke az, hogy soha többet a világon sehol se fordulhasson elő olyan terrortámadás, mint amilyen Izraelt érte” – fogalmazott a tárcavezető, aki a túszok helyzetéről is érdeklődött az izraeli kormány stratégiai ügyekért felelős miniszterénél.

Kérdésére Ron Dermer megerősítette azt a médiában már napvilágot látott szomorú értesülést, amely szerint megtalálták egy izraeli–magyar kettős állampolgárságú túsz holttestét.

„Kölcsönösen megerősítettük ugyanakkor elkötelezettségünket annak érdekében, hogy kiszabadítsuk azt a kettős – így részben magyar – állampolgárságú túszt, aki még mindig a Hamász fogságában van” – közölte Szijjártó Péter.

Rovatok