Index Vakbarát Hírportál

Baán László: A Liget-projekt démonizálása hazugságokra épült

2024. január 3., szerda 10:28

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója egy interjúban fejtette ki bővebben a Liget-projekttel kapcsolatos terveit, illetve a politikai szemléletét és a háború kimenetelét illetően is nyilatkozott.

Baán László 2004 óta látja el a Szépművészeti Múzeum főigazgatói feladatait, illetve miniszteri biztosként irányítja a Liget Budapest létrehozását. A közgazdász a HVG360-nak adott interjújában rövid politikai pályafutása és a liberalizmushoz való viszonya mellett arról beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor „nem szellemekkel hadakozik”. Ahogy az interjúban kifejtette: 

Mint arról Baán László a korábbiakban beszámolt az Indexnek, sok tervük van a Liget-projekt részeként, amely többek között magában foglalja a Magyar Zene Háza átadását, illetve a közeljövőben felépülő Új Nemzeti Galériát, a Magyar Innováció Házát és a Városligeti Színházat.

Ahogy még tavaly novemberben egy sajtótájékoztatón kiderült, a tervek szerint jövőre nekilátnak a következő nagy projektnek, az Új Nemzeti Galéria fejlesztésének.

A 10 éve kezdődött Liget-projekt tekintélyes része mára megvalósult, beleértve a Magyar Zene Házát, a Néprajzi Múzeumot, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központot, a pincétől a padlásig megújult Szépművészeti Múzeumot és Millennium Házát

– fogalmazott akkor Baán László, hozzátéve: a projekt már most jelentős eredményekkel bír, de még nem ért a végére.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok