Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos támogatói összedobták a pénzt a Kövér László által kiszabott büntetésre

2024. január 4., csütörtök 15:41

Hadházy Ákos tiszteletdíját 650 ezer forinttal csökkentették, de a független országgyűlési képviselő bejelentése szerint támogatóitól egy nap alatt összegyűlt az összeg.

„Elmondhatatlanul hálás vagyok önöknek! Egy nap alatt összedobták a pénzt Kövér László legújabb büntetésére, így ismét egy jó nagy fityiszt mutattak a terhelt lelkű házmesternek” – közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A független képviselő úgy fogalmazott, hogy a házelnök „önkényes módon nem fogadta el az egyik (ráadásul bírótól származó!) igazolásomat arról, hogy parlamenti gombnyomogatás helyett – képviselői minőségemben, közérdeklődésre számot tartó ügyben – egy bírósági tárgyaláson ültem, és a maga által írt házszabályra hivatkozva 650 ezer forinttal csökkentette a tiszteletdíjamat”.

Hadházy Ákos szerint „a jelenlegi, nehéz gazdasági helyzetben különösen nagy érdem, hogy ilyen önzetlenül kisegítettek”, ugyanakkor leszögezte, nem szeretne visszaélni a segítséggel, ezért „ha Kövér ennyire szeretné látni az ábrázatomat, akkor, ahogyan eddig is, bizonyos szavazásokra be fogok járni. Ezzel együtt nem játszom el még Kövér kedvéért sem, hogy ez egy működő parlament: nem fogok továbbra sem kamuvitákban részt venni, semmire sem jó interpellációkat fogalmazni, és továbbra sem fogok egyetlen fillért sem felvenni kamu parlamenti pozíciókért (például havi egy óra elfoglaltsággal járó bizottsági tagságot sem vállalok)”.

Rovatok