Index Vakbarát Hírportál

Kiszúrt egy villamoson alvó utast, de valamire nem számított

2024. január 4., csütörtök 11:48

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy férfit, aki egy hónappal ezelőtt a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó egyik villamoson egy alvó utastól próbált értékeket eltulajdonítani. A bűncselekményt észlelő rendőrök még a járművön elfogták az elkövetőt, akit a bíróság első fokon 3 év fegyházbüntetésre ítélt.

A vád szerint a vádlott 2023. december 2-án a hajnali órákban a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren felszállt egy ott várakozó villamosra, ahol felfigyelt az egyik ülésen alvó sértettre. Ezután a vádlott leült az alvó férfi melletti ülésre, majd a védekezésre képtelen állapotát kihasználva kivette a férfi nadrágzsebéből a pénztárcáját, amelyben azonban csak személyes okmányok és bankkártyák voltak.

Mivel a pénztárcában nem volt pénz, ezért azt az elkövető visszatette az alvó sértett háta mögé, majd le akart szállni a járműről, ekkor azonban a bűncselekményt észlelő rendőrök elfogták őt.

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, aminek eredményeként őt a bíróság kifosztás bűntett kísérletében bűnösnek mondta ki, és – mint többszörös visszaesőt – 3 év fegyházbüntetésre ítélte, egyúttal megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, zárja közleményét a Fővárosi Főügyészség.

Rovatok