Index Vakbarát Hírportál

Vádat emelt az ügyészség a budapesti villamosmegállóban megkéselt nő ügyében

2024. január 5., péntek 10:47

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 29 éves férfival szemben, aki 2022 szeptemberében, kábítószertől bódult állapotban, minden előzmény nélkül támadt rá egy XI. kerületi villamosmegállóban várakozó nőre.

A vádirat szerint a vádlott 2022 szeptemberében, a XI. kerület egy erdős városrészében élt, éjszakáit egy használaton kívüli nyaralóban töltötte, ahova a tulajdonos tudta nélkül költözött be.

2022. szeptember 16-án este a férfi a nyaralóban kábítószert – ecstasytablettát, valamint marihuánát – fogyasztott, majd ezt követően céltalanul sétált a környéken. Eközben figyelt fel az általa korábban nem ismert sértettre, aki munkából hazafelé tartva, egyedül gyalogolt a közeli villamosmegálló felé.

A vádlott a nő után indult, és a megállóig követte őt. Miután a sértett a megállóban leült egy padra, a vádlott odalépett hozzá, majd minden előzmény nélkül elővett egy kést, és azzal a sértettre rátámadt, aminek során többször megszúrta a nőt a nyakán és a felsőtestén.

A támadás hatására a sértett hangosan kiabálni kezdett, a kezét felemelve védekezett, és próbálta ellökni magától a támadóját, aminek során elesett.

A vádlott ekkor sem hagyott fel a támadással, a földön fekvő sértettet még többször megszúrta. A nő továbbra is igyekezett kitérni a támadás elől, míg végül a kitartó védekezés hatására a vádlott felhagyott a támadással, és elfutott. 

A sértett a bántalmazás következtében számos könnyebb, szúrt, illetve vágott sérülést szenvedett, azonban a támadás módjára, eszközére, körülményeire tekintettel a közvetlen életveszélyt okozó sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt, ennek elmaradása csak a sértett aktív védekezésének és kitérésének volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő késelőt életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Rovatok