Index Vakbarát Hírportál

Duplaannyian horgásznak, mint hét éve

2024. január 5., péntek 17:05

Magyarország Kormánya és a Magyar Országos Horgász Szövetség közötti eredményes együttműködésnek köszönhetően az elmúlt 7 évben a horgászok száma több mint a kétszeresére emelkedett.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közösségi oldalán osztotta meg az eredményt. A bejegyzés szerint

Nyitrai Zsolt a videóban azt mondta: a horgászok érdekét szolgálja, hogy a kormány megszüntette a kereskedelmi célú halászatot a természetes vizeken, visszaszorította az orvhalászatot, a MOHOSZ lett a legtöbb vízfelület kezelője, az új horgászokmánnyal egyszerűbb lett az ügyintézés, továbbá hogy modern eszközökkel segíti a halőrzést és támogatásokat biztosít a horgászegyesületeknek.

Hozzátette, hogy a szervezettel együtt dolgozik a kormány a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégián, amelyet még 2024 első felében elfogadhatnak. Ezután – a remények szerint – fokozatosan megvalósulhatnak azok a fejlesztések, amelyek a horgászok kényelmét, a szabadidő méltó körülmények közötti eltöltését szolgálják.

Magyarország kormánya azon dolgozik, hogy a legnagyobb civil szervezet idén is tovább tudjon fejlődni. Minden horgásznak jó fogást kívánok 2024-ben is! Görbüljön!

– fogalmazott Nyitrai Zsolt.

A videóban Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke azt mondta, hogy az általa vezetett szervezet 2014 óta stratégiai partnere a kormánynak, és az elmúlt tíz évben sok sikerük volt, például az ország legnagyobb civil szervezetévé váltak.

A horgászturisztikai stratégiával kapcsolatban közölte, hogy ennek elfogadása után a horgászok jobb körülmények között horgászhatnak.

Megjegyezte, hogy a jövő évben elindítanak egy applikációt, amely a horgászok mindennapjait segíti majd.

Rovatok