Index Vakbarát Hírportál

Tovább bonyolódik a menesztett nemzeti parki igazgató ügye

2024. január 6., szombat 07:19

Szerdán váltották le a Duna–Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, Füri Andrást, aki korábban szóváltásba keveredett Menczer Tamással, az Agrárminisztérium viszont tisztázta, más miatt történt váltás a poszton.

Mint megírtuk, szerdán leváltották Füri Andrást, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, aki korábban vitába keveredett Menczer Tamás külügyi államtitkárral.

A két férfi között a Nemzeti Park egyik területe miatt alakult ki feszültség, ugyanis a nagy-szénási területen a politikus szeretett volna ismét elhelyezni egy keresztet, aminek elődjét feltehetően szándékosan kidöntötték néhány hónappal ezelőtt.

Füri András ezt nem engedélyezte, arra hivatkozva, hogy a kereszt elhelyezése veszélyeztetheti, de akár ki is pusztíthatja a területen megtalálható árva lent. Ezt követően az államtitkár videóban üzent az igazgatónak, amiben keresztényüldözőnek nevezte

Füri ezt nem hagyta szó nélkül, és biztosította a politikust afelől, hogy semmi ilyesmiről nincsen szó, mivel ő maga is egy keresztyén gyülekezet aktív tagja.

Az igazgató úr korábbi döntéseivel kizárólag alkalmatlanságát bizonyította

− fogalmazott egy későbbi Facebook-bejegyzésben Menczer.

Az RTL megkereste az Agrárminisztériumot, akik azt válaszolták, Füri András már több mint egy éve kérvényezte felmentését egészségügyi állapotára hivatkozva, tehát a nagy-szénási keresztes ügynek semmi köze a leváltásához.

(Borítókép: Füri András 2023. március 2-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok